Lympha Press

Lympha Press pumperne anvendes på alle hospitaler i Danmark som behandler lymfødem og pumpen anvendes ved venøse ødemer, sårbehandling, ved uro i bene samt til restitution hos sports folk.

Funktion

Kompressionspumpernes effekt er klinisk dokumenteret til afhjælpning af gener ved ødemer som f.eks. lymfødem, venøst ødem og ødem pga. immobilisation.

Pumperne skaber et pulserende overtryk i manchetterne – og “masserer” vha. lufttryk.

Formålet er at presse ødemet opad og væk, og herved mindske omfanget af arm eller ben, som er hævet. Pumperne er effektive og enkle at anvende.

Hvem kan have effekt af kompressionspumper, og hvordan opleves det?

Foruden lindring af generne ved ødemer, stimuleres kredsløbet og nervesystemet, og der sættes skub i såropheling.
Mange brugere får smertelindring, blødere væv og øget bevægelighed.

Lymfødem er en kronisk tilstand. Lymfødem kan være medfødt, eller opstået senere i livet som senfølge eller senkomplikation til mange former for kræftbehandling som f.eks. brystkræft, livmoderhalskræft og blærekræft.

Ved regelmæssig brug hjælper pumperne brugeren til bedre kontrol over sin lidelse, gør dagligdagen lettere og øger dermed livskvaliteten.

Lympha Press pumperne er også gode til restitution og giver generelt en afslappende oplevelse. Ved brug fjernes venøs hævelse og toksiner som kroppen har opbygger under træning. Dette hjælper dig til en hurtigere restitutions tid og er en god måde at undgå trætte og tunge ben efter en hård træning. Behandlingen føles som den æltning og strækning af muskler, der finder sted ved massage. Man mener at 20 minutters behandling, svarer til op til 48 timers passiv restitution.

Lympha Press pumperne har også positiv effekt ved bl.a.:

  • Uro i benene
  • Diabetes
  • Gigtsmerter

Behandlingen foregår fuld påklædt, liggende på ryggen og skræddersyes af en sundhedsfaglig person ud fra dine individuelle behov/symptomer og varer mellem 30-40 minutter. Behandlingen er smertefri og afslappende – eftersom der arbejdes med kroppens egne helingsprocesser. Under behandlingen må du gerne lytte til musik, kigge på din telefon eller tablet.

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os